Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig soppa med köttfärs och ris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod och mättande soppa och dessutom snabblagad. De legymskivade morötterna ser dekorativa ut och tärningarna av paprika lyser också upp. Snåla inte med kryddorna i den här soppan och servera den gärna med en klick pepparrotsfil i tallriken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och paprikan. Skär purjolöken i ringar och moroten i skivor, gärna med en legymkniv. Strimla vitkålen fint.
  2. Fräs grönsakerna i fettet och lägg över dem i en gryta.
  3. Fräs därefter köttfärsen och smula den samtidigt grovt med en gaffel. Lägg också färsfräset i grytan.
  4. Tillsätt riset, tomatpurén och häll på buljongen. Krydda och låt soppan koka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills riset är färdigt.
  5. Strö gärna klippt persilja över soppan till serveringen.
  6. Servera med gräddfil smaksatt med riven pepparrot.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fijaffa 22 november 2010

    God och enkel soppa en vardagskväll.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.