Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig tacolasagne för alla

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig, härlig och supergod tacolasagne som passar de flesta. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Färssås: Om du använder torkad sojafärs så sjuder du den först i några minuter i lite vatten. Häll av vattnet och pressa ut vätskan. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olja i en kastrull tills det mjuknar. Skär paprikan i mindre bitar och låt fräsa med löken i några minuter. Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, tacokryddmix, grönsaksbuljong, sojasås, salt och svartpeppar. Vänd ner sojafärsen och låt sjuda i några minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Avsluta med att vända ner majsen.
  3. Bechamelsås: Hetta upp oljan något i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt bubbla med i 1 minut. Vispa nu ner lite grädde och vatten i taget. Krydda med buljong, salt och vitpeppar.
  4. Lägg färssås i botten av en ugnsfast form och varva sedan med lasagneplattor och bechamelsås. Avsluta med ett lager av färssås och bechamelsås.
  5. Gratinera lasagnen i ca 25 minuter eller tills den har fått fint med färg. Servera gratängen med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.