Mustig, härlig och supergod tacolasagne som passar de flesta.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Färssås:
Om du använder torkad sojafärs så sjuder du den först i några minuter i lite vatten. Häll av vattnet och pressa ut vätskan. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olja i en kastrull tills det mjuknar. Skär paprikan i mindre bitar och låt fräsa med löken i några minuter. Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, tacokryddmix, grönsaksbuljong, sojasås, salt och svartpeppar. Vänd ner sojafärsen och låt sjuda i några minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Avsluta med att vända ner majsen.
- Bechamelsås:
Hetta upp oljan något i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt bubbla med i 1 minut. Vispa nu ner lite grädde och vatten i taget. Krydda med buljong, salt och vitpeppar.
- Lägg färssås i botten av en ugnsfast form och varva sedan med lasagneplattor och bechamelsås. Avsluta med ett lager av färssås och bechamelsås.
- Gratinera lasagnen i ca 25 minuter eller tills den har fått fint med färg. Servera gratängen med en god sallad.
Publicerat den
12 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar