Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig viltgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska kokas länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär köttet i 4x4 cm stora bitar
  2. Skala och hacka lök och vitlök, Skala och tärna morot och selleri. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  3. Hetta upp 1 msk av vardera smör och olja i en gryta. Salta och peppra och bryn köttet i omgångar och ta upp efter hand.
  4. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter. Tillsätt köttet och rör om. Ställ åt sidan.
  5. Smält sockret i en stor kastrull på medelstark värme tills det är ljusbrunt. Passa noga. Dra kastrullen åt sidan och häll i balsamvinäger, vatten och fond. Koka upp under omrörning tills sockret smält i botten.
  6. Häll såsen över köttet. Lägg på lock och låt sjuda ca 1 timme tills köttet känns mört.
  7. Hit kan förberedas.
  8. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner i den sjudande grytan. Koka upp under omrörning.
  9. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och sjud broccolibuketterna ca 3 min. Häll av vattnet och rör ner dem i grytan. Servera med potatismos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petrissa 16 mars 2013

    Ojoj, vilken fantastisk gryta! Helt klart en av de godaste och mest smakrika jag ätit. Mustig är bara förnamnet! Jag använde hjort och lät den puttra i drygt 2 timmar så det blev riktigt mört. Sen lade jag även till 2-3 dl rött vin. Broccolibuketterna valde jag att servera som ett tillbehör istället för att blanda dem i grytan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.