Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustigt lingonbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett gott och nyttigt bröd med mustig smak. Blir två limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Steg 1: Koka upp vattnet. Häll upp solroskärnor, russin och kross i en bunke. Häll över det heta vattnet. Täck över och låt stå i rumstemperatur 6-8 timmar.
  3. Steg 2: Värm ölen till 37º. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med ölen. Tillsätt fett, soja, salt, krossblandning, lingonsylt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-10 minuter. Jäs degen övertäckt cirka 40 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma släta längder. Om degen först plattas ut och sedan rullas ihop blir bröden lite högre. Lägg längderna med skarven ner i smorda formar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.