Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustikkapiirakka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Min finska mormors recept på blåbärspaj. Detta växte jag upp med och tycker att inget överträffar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en smuldeg som vanligt och tryck ut den på en ugnsplåt av större modell, på fuktat bakplåtspapper. Gör små kanter. Om bären är blöta förgrädda 10-15 min i 200 grader. Strö över bären.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i gräddfil och ägget och slå över bären. Grädda klart (tid kan variera beroende på mängd och ugn).
  3. Äts med fördel dagen efter då den har "satt" sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.