Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myle Myle
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept från min farfar som var från övertorneå (Luppio)Har även fått uppgift att det kan vara från södra gotland där det kallas för brödmyle som äts till julskinkan har aldrig hittat den maträtten någonstans så tänkte att det kanska kan vara av intresse att testa till julskinkan!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att torka kavringen dagen innan. riv sedan kavringen i typ matberedare skala och dela morötterna och kålroten i typ 2cm stora bitar koka sedan dom i lättsaltat vatten tills dom är mjuka.häll sedan av vattnet i durkslag och mosa sedan ihop morot,kålrot,kavring,peppar med uppvärmt skinkspad.konsistensen ska bli som havregrynsgröt ungefär. servera med julskinka och en god senap. smaklig måltid!

Kommentarer (1)

  • sjomannen67 25 december 2012

    En fin bild tagen hemma hos oss på julafton 2012

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.