- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Väldigt enkel myntagelé att göra under förutsättning att man har mycket mynta.
Instruktioner
- Plocka av bladen från färsk mynta och måtta upp dom hårt sammanpressade (det blir mycket mindre än man tror).
Lägg myntan och vattnet i en kastrull. Värm upp relativt långsamt och låt det inte börja koka om möjligt, processen skall ta minst 10 min men inte vara mer än 15 min. Tänk på att smakerna dels frigörs från bladen vid värme men även avdunstar om det blir för varmt.
Filtera genom en sil och tillsätt sedan socker.
Lös upp gelatinet i lite av vätskan och när den är upplöst tillsätt den till resten av vätskan och rör om.
Häll upp i rena passande burkar och låt svalna.
- Tips1:
Ta lite vodka i en av burkarna, sätt på locket och skaka om i förväg, dödar bakterierna och får gelen att hålla längre, samma vodka kan givetvis användas till väldigt många burkar.
- Tips2:
Ta dom använda bladen samt skälkarna och koka upp med en eller ett par liter vatten till ett te som kyld blir en nyttig och uppfriskande dryck (lite socker kan behövas).
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Att som på bilden lägga ett blad längst upp må vara estetiskt men visade sig vara en dålig ide. Efter 4-6månader vart gelen förstörd av mögel :/