Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myntagelé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt enkel myntagelé att göra under förutsättning att man har mycket mynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka av bladen från färsk mynta och måtta upp dom hårt sammanpressade (det blir mycket mindre än man tror). Lägg myntan och vattnet i en kastrull. Värm upp relativt långsamt och låt det inte börja koka om möjligt, processen skall ta minst 10 min men inte vara mer än 15 min. Tänk på att smakerna dels frigörs från bladen vid värme men även avdunstar om det blir för varmt. Filtera genom en sil och tillsätt sedan socker. Lös upp gelatinet i lite av vätskan och när den är upplöst tillsätt den till resten av vätskan och rör om. Häll upp i rena passande burkar och låt svalna.
  2. Tips1: Ta lite vodka i en av burkarna, sätt på locket och skaka om i förväg, dödar bakterierna och får gelen att hålla längre, samma vodka kan givetvis användas till väldigt många burkar.
  3. Tips2: Ta dom använda bladen samt skälkarna och koka upp med en eller ett par liter vatten till ett te som kyld blir en nyttig och uppfriskande dryck (lite socker kan behövas).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • redd 16 februari 2009

    Att som på bilden lägga ett blad längst upp må vara estetiskt men visade sig vara en dålig ide. Efter 4-6månader vart gelen förstörd av mögel :/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.