Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myntagratinerad grapefrukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott som dessert eller om man är sugen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera grapefrukterna och skär bort de runda bottnarna så att halvorna kan stå stadigt. Skär ett snitt runtom mellan fruktköttet och skalet.
  2. Mixa sockret och myntan i en matberedare och smält det sedan i en stekpanna.
  3. Lägg grapefrukterna med fruktköttet neråt i pannan och låt ytorna karamelliseras i myntasockret. Tillsätt smöret när grapefrukterna nästan fräst klart. Häll över det resterande myntasockret över grapefrukterna innan servering.
  4. Servera gärna lite naturell yoghurt eller en kula citronsorbet som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.