Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nachotallrik med guacamole och hemgjord salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mexikansk mat efter Thailändskt tillhör mina favoriter,en bra kvällsrätt är detta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  2. Guacamole: Dela avokodorna och ta ut köttet. Mixa det tillsammans med lime och vitlök till en slät smet med en mixerstav.
  3. Rör i crème fraiche, cayennepeppar och salt.
  4. Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  5. Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med guacamole, salsa och gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.