Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelbröd med oliver

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott och nyttigt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen blank och smidig.
  2. Låt läsa 1 timme på dragfri plats.
  3. Knåda upp degen och forma 2 bröd. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30-40 minuter.
  4. Efter halva tiden skåras bröden med en vass kniv. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  5. Grädda bröden i 40 minuter eller till de fått lagom färg och känns färdiga

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.