- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Det viktiga är att använda en mjölig potatissort som innehåller mycket stärkelse. Pecorino kan ersättas med lagrad Västerbottenost eller Parmesanost.
Instruktioner
- Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 minuter. Ta upp nässlorna med en hålslev, låt svalna och krama ut överflödig vätska.
Finhacka nässlorna.
- Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt nässlor, ägg och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta samman till en deg. Mängden mjöl kan variera beroende på vilken sorts potatis du använder.
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma gnocchidegen till runda små kulor, ca 1 ½ cm i diameter. Det går enklast med rejält mjölade händer. Koka gnocchin i omgångar 1-2 minuer tills de flyter upp till ytan.
- Häll 2 msk olivolja över den nykokta gnocchin och lägg i en gryta med lock så håller den sig varm utan att klibba ihop.
- Skär baconet i breda strimlor och knaperstek det. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Servera den nykokta gnocchin med bacon, bladspenat och pecorino. Ringla över 2 msk olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakar som små kroppkakor. Nyttigt med nässlor och dessutom goda.