Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelpaj med lax och fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Till min påskbuffe ska denna vara. Men den kan man nog göra när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila en stund.
  2. 2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm diameter. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 15 min.
  3. 3. Klä kanten med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet ca 10 min. Ta bort folien.
  4. 4. Skölj nässlorna väl. Repa bladen från gorva stjälkar. Koka nässlorna i lättsaltat vatten ca 5-6 min. Häll av vattnet och låt nässlorna rinna av. Grovhacka dem.
  5. 5. Ansa och strimla purjolöken. Förväll den i lite lättsaltat vatten.
  6. 6. Tärna laxen och bottna det förgräddade pajskalet med lax. Smula pajskalet med lax. Smula fetaosten över. Lägg nässlor och purjolök överst.
  7. 7. Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk, salt och peppar.
  8. 8. Häll det över nässlorna och grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 min. Garnera med några laxrosor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annse61 2 april 2016

    Tycker inte att det är värst kul när ni utelämnar graderna som ugnen skall vara på. Förstår heller inte, smulapajskalet med lax. Står ju meningen före att man skall lägga på laxen skall det mosas sönder? Jag struntar idet blir krånligt att få ur pajen... återkommer med vad vi tyckte om denna paj när vi ätit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.