Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En enkel god och nyttig soppa som går fort att göra när nässlorna är rensade. Rensningstiden av nässlor är inte med räknad i receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka purjolöken. Koka purjo och nässlor i saltat vatten ca 5 minuter. Slå av vattnet. Koka upp 5 dl vatten med en ½ buljongtärning. Smält margarinet och vispa ner vetemjölet. Häll på buljongen och låt allt koka i 3-5 minuter. Lägg i nässlorna o purjon. Kör med mixerstav tills allt är finfördelat. Värm upp soppan och ta i creme fraichen. Krydda med lite körvel, salt o vitpeppar.
  2. Jag serverar denna soppa med knaperstekt bacon eller kokt ägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.