Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa!

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har fått detta recept från urfotingen via fjäderlös tvåfotingens goda matkunskaper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 liter nässlor, hårt packade. Sköljes i 3 liter vatten. Ta bort grova stjälkar.
  2. Koka upp 1/2 liter vatten och lägg i nässlorna. Koka en stund så de blir mjuka. Låt svalna något, mixa nässlor och vattnet.
  3. Rör ut en buljongtärning i en halv liter kokande vatten och red av med mjöl. Pressa i en vitlöksklyfta eller en gul lök. Koka upp, häll sedan i nässelblandningen. Det får inte koka mera.
  4. Servera med ägghalvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.