Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa för en tom plånbok

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Man tager vad man haver i trädgården.......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa nässlorna och skölj dem väl några gånger,förväll i ca 5 minuter. Hacka fint.
  2. Bryn lätt under tiden löken och vitlöken i rapsoljan så den blir mjuk. Häll på vatten och buljongtärning och nässlorna.
  3. Hacka körvel och libbstickan fint och lägg ner i nässelbuljongen. Vispa ihop vispgrädde och mjöl bara lätt blanda ner i soppan .
  4. Smaksätt med vitpeppar ev mer salt och krossad timjan. Serveras med kokt ägg i halvor. Stekt korv i slantar eller bara knäckemacka med ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.