Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa i glas med citronfraiche

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Använd vårens första späda nässlor och gör denna färgranna soppa med syrlig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bort grova stjälkar och rötter från nässlorna - använd handskar! Lägg dem i ett durkslag och skölj ordentligt. Koka upp vattnet och förväll nässlorna 3 minuter. Fyll en skål med is och kallvatten. Sila och spara kokvattnet. Lägg nässlorna i isvattnet. Skär bladen i mindre bitar om det behövs.
  2. Skala potatisen och tärna i cm-stora bitar. Fräs lök och vitlök i smör. Häll i kokvattnet från nässlorna, fond och potatis. Låt koka tills potatisen är mjuk. Lägg i nässlorna och häll på grädden. Koka upp och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör ihop créme fraiche och citronsaft. Häll upp soppan i glas, ringla över lite citronfraiche och toppa med krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.