Använd vårens första späda nässlor och gör denna färgranna soppa med syrlig topping.
Instruktioner
- Rensa bort grova stjälkar och rötter från nässlorna - använd handskar! Lägg dem i ett durkslag och skölj ordentligt. Koka upp vattnet och förväll nässlorna 3 minuter. Fyll en skål med is och kallvatten. Sila och spara kokvattnet. Lägg nässlorna i isvattnet. Skär bladen i mindre bitar om det behövs.
- Skala potatisen och tärna i cm-stora bitar. Fräs lök och vitlök i smör. Häll i kokvattnet från nässlorna, fond och potatis. Låt koka tills potatisen är mjuk. Lägg i nässlorna och häll på grädden. Koka upp och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop créme fraiche och citronsaft. Häll upp soppan i glas, ringla över lite citronfraiche och toppa med krasse.
Publicerat den
1 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar