- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Het och syrlig Thailändsk biffsallad.
Instruktioner
- Marinera köttet i cirka en timme.
- Grilla det sedan i grillpanna eller på plåt i ugnen.
Det ska droppa fett från köttet, och det ska tillagas tillräckligt sakta för att behålla safterna och inte brännas vid.
Skär sedan köttet på tvären i strimlor.
- Blanda fisksås, limesaft, palmsocker och chili i en skål och blanda sedan med köttet.
- Tillsätt schalottenlök, mortlat, rostat ris samt fint skurna limeblad.
Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
- Täck ett serveringsfat med salladsblad, skeda över blandningen och strö över rikligt med koriander och myntablad.
- Tips! Servera gärna kokt jasminris till denna rätt.
- Smaklig spis!
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter gott...men jag undrar hur jag gör det rostade riset? Ska det kokas först och sen rostas i stekpanna ...eller?
rosta riset okokt i torr panna tills det är gyllenbrunt och kör det i mixer lätt