Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nalle Puh tårta

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Så söt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten.
  2. Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30-45 min). Låt svalna. Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk eller saft över båda delar. Blanda fyllningen och bred den över den ena delen. Lägg över tunna bananskivor. Lägg på den andra botten. Skär rulltårtan i två skivor som är lika tjocka som tårtan. Skär ut den nedersta delen av skivan och lägg öronen på sina platser.
  3. Garnera är lätt att breda ut för den får rinna på tårtfatet. På så sätt ser garnering ut som rinnande honung, och en sådan tårta skulle Nalle Puh älska! Nu kan du dekorera tårtan. Klipp till ögonbryn, nos och mun av lakritsband eller lakritsmatta. Ta först en tallrik och lägg på den alla delar av ansiktet.
  4. Lägg en lakritsbåt i mitten, forma nosen av en lakritsband över lakritsbåten och lägg ögonen på båda sidor. När ansiktet på tallriken ser fin ut, lägg det på tårtan på samma sätt. Lakrits färgar inte mycket så den här tårtan kan förberedas i god tid och förvaras i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • goe 15 april 2008

    hajje...jag måste bara ge dig en 5:a på denna tårtan...Den är bara helt underbart söt.

  • studskina 21 april 2008

    var får man tag på färskost med apelsinsmak?

  • helenaling 31 mars 2010

    Jag undrar också var man köper den där osten med apelsinsmak?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.