Den här fiskgratängen är lika populär varje gång jag gör den. Den är "supergod"
Instruktioner
- Koka potatisen (gärna mjölig sort), mosa den med en klick margarin och tillsätt mjölken (varm) rör till sist i ett ägg. Nu har du ett gott potatismos.
- Blanda påsen till räksoppan med 3 dl kallt vatten. Låt koka på svag värme c:a 5 min. Tillsätt 2-2,5 dl matlagningsgrädde och låt såsen koka upp igen.
- Låt det frysta fiskblocket sjuda i hop med kryddorna några minuter i en kastrull.
- Lägg fisken i mitten av en ugnsfast form. Häll räksåsen över fisken.
- Klicka ut potatismoset runt fisken i formen.
- Gratinera i ugnen i 200 grader c:a 15-20 min.
- När gratängen ser färdig ut (potatismoset har fått färg) lägger du på de skalade räkorna och häller på den rivna osten över räkorna. Ställ in gratängen i ugnen igen och låt den stå inne tills osten smält (det går väldigt fort).
- Garnera med lite klippt dill.
- Låt gratängen svalna lite innan du serverar den då kommer den bästa smaken fram.
- Lycka till
Publicerat den
18 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod och omtyckt fiskrätt som hela familjen tyckte om! Detta kommer jag att laga ofta!!
Det var en del moment att tillaga den här rätten, men det var det värt. Räksoppan gav en underbar smak i maten. 5 poäng får du för den här fiskgratängen.:-)