- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett hembakat indiskt nanbröd vad kan vara godare att servera till den indiska middagen.
Instruktioner
- Blanda mjölk, jäst och yoghurt.
Blanda båda mjölsorterna med saltet och tillsätt lite i taget, börja med den mindre mängden, tills du har en jämn deg, degen ska inte arbetas.
- Dela degen i små bitar och kavla ut dessa till 3 mm tunna plattor som är ca 20 cm i diameter.
Mjöla lätt och jäs i 45 min.
Grädda bröden i en stekpanna på medium värme ca 1 minut på varje sida. Obs om pannan är för het blir bröden brända.
- Lägg in bröden i handduken vartefter de blir klara som du har i en form på galler i 50 grader varm ugn medan du tillagar alla.
- Servera direkt då alla är färdiga.
Publicerat den
11 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
"Dela degen i små bitar och kavla ut dessa till 3 mm tunna plattor som är ca 3 cm i diameter." ? Blir de inte väldigt små då... 3cm? MVH Tony