Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nan bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett hembakat indiskt nanbröd vad kan vara godare att servera till den indiska middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, jäst och yoghurt. Blanda båda mjölsorterna med saltet och tillsätt lite i taget, börja med den mindre mängden, tills du har en jämn deg, degen ska inte arbetas.
  2. Dela degen i små bitar och kavla ut dessa till 3 mm tunna plattor som är ca 20 cm i diameter. Mjöla lätt och jäs i 45 min. Grädda bröden i en stekpanna på medium värme ca 1 minut på varje sida. Obs om pannan är för het blir bröden brända.
  3. Lägg in bröden i handduken vartefter de blir klara som du har i en form på galler i 50 grader varm ugn medan du tillagar alla.
  4. Servera direkt då alla är färdiga.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mrveboa 12 februari 2009

    "Dela degen i små bitar och kavla ut dessa till 3 mm tunna plattor som är ca 3 cm i diameter." ? Blir de inte väldigt små då... 3cm? MVH Tony

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.