Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napoleonbakelse

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Min pappas absoluta favoritbakelse...min också.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C, varmluft 200°C. Tina fryst smördeg lätt och kavla ut dem till 8 X 40 cm. Lägg plattorna på vattensköljd plåt. Nagga och låt dem vila. Grädda längderna ca 10 min. och låt dem kallna. Gör vaniljkrämen. Låt den kallna och blanda den med vispad grädde. Bred äppelmos på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Bred på vaniljkrämen. Täck med den översta bottnen. Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr. Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjord av florsocker och vatten. Skär längderna i ca 10 bitar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Klingan 17 oktober 2008

    Detta är min absoluta favorit. Serveras alltid på min födelsedag. De senaste åren bakar jag tårtan själv. Dock tycker jag att man inte ska blanda vaniljkrämen med grädden. Bred först ut ett lager med vaniljkräm och bred ett lager med grädde över vaniljkrämen. Det ser svårt ut att göra denna underbara bakelse/tårta, men det är mycket enkelt. Godast är den dagen efter.

  • bikbok 23 juni 2009

    Låter smarrigt :)

  • danielio-vik 17 februari 2013

    Det var nog runt 10år sedan jag åt napoleon. De var goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.