Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napoleonbakelse espresso

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den perfekta lösningen när du får gäster. Förbered krämerna under eftermiddagen och lägg ihop bakverket när gästerna ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 210 grader. Rulla ut smördegsplattorna på ett mjölat bakbord. Kavla den om det behövs tills den är 33x25 cm. För över smördegen på en smord eller bakpappersklädd plåt och halvera den på längden. Gör på samma sätt med den andra rullen. Pensla smördegen med smör och grädda 10-15 minuter tills gyllene. Låt svalna helt.
  2. Blanda ägg, äggulor och majsena i en skål och vispa ihop tills väl blandat. Blanda mjölk och socker i en kastrull och hetta upp under omrörning på medelvärme. Vispa ner mjölken i äggsmeten lite i taget och tillsätt vaniljen. Häll över i en ren kastrull och koka upp på låg värme, vispa hela tiden, tills krämen är tjock nog att täcka baksidan av en sked.
  3. Häll två tredjedelar av krämen i en skål och blanda ner kakao, ställ åt sidan. Blanda ner snabbkaffe i krämen i kastrullen. Täck över båda skålarna med plastfolie medan krämerna fortfarande är varma och kyl i minst 30 minuter.
  4. Lägg 1 smördegsplatta på ett fat. Bred på hälften av chokladkrämen. Lägg på en smördegsplatta och bred på kaffekrämen. Lägg på den tredje smördegsplattan och bred på resten av chokladkrämen. Lägg på den sista smördegsplattan, sikta över florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.