Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napoleonbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 7 minuter
Skriv ut

Prova gärna dessa bakelser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem till 9x42 cm. Kavla, vänd plattan med andra sidan upp och fortsätt så tills du fått rätt längd. Skär varje remsa i 6 delar, ca 9x7 cm. Lägg på vattensköljd plåt eller bakplåtspapper och nagga dem.
  2. Grädda plattorna mitt i ugnen i 225 grader. Låt dem kallna.
  3. Vispa vaniljvispen och grädden var för sig och blanda dem sedan med varandra. Det är viktigt att du vispar hårt, annars glider bottnarna lätt isär.
  4. Lägg ihop 3 plattor med äppelkompott/mos och vaniljgrädde mellan varje lager. Lägg den översta plattan den flata sidan upp.
  5. Passera hallonsylten genom en sil, så att kärnorna försvinner och bred sylten på den övre plattan. Rör samman florsocker och vatten. Bred glasyren på sylten. Låt stelna och servera sedan direkt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillajag51 22 december 2012

    verkligen goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.