Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napoleons jordgubbsfrestelse

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket gott, har precis smakat av en.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Tina och kavla ut smördegen någon cm på bredden och 5-6 cm på längden. Grädda i 10-12 minuter, fin gyllen brun färg. Öppna inte luckan under tiden. Låt bottnarna svalna.
  2. Lägg gelatinet i rikligt med vatten 5-6 minuter. Krama ur bladen och smält dem med en sked vatten på svag värme i en kastrull. Håll gelatinblandningen varm så att den inte stelnar.
  3. Koka jordgubbssaften och gelésockret i 30 sekunder. Låt svalna till trögflytande gelé.
  4. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret. Hacka jordgubbarna fint. Låt dem rinna av i en sil om de verkar blöta. Blanda hacket med grädden och droppa ner gelatinet.
  5. Dela försiktigt smördegskakan "horisontellt" till 3 bottnar (jag klarade bara av att dela i två, annars risk för katastrof). Den undre botten ska vara lite tjockare än de övriga.
  6. Fördela gräddblandningen på botten/bottnarna, på den översta ska det inte vara någon grädde. Tryck till lite grann och bred sedan över gelén på topplocket, dekorera med några skivor jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mirsad 21 maj 2010

    Jätte gott

  • HeligaBirgitta 22 maj 2010

    .........Uuunderbaaart.........tycker Napoleonfantasten..........

  • stuvade 3 juni 2011

    mums. Jag och min man har just smaskat i oss var sin till eftermiddagskaffet i solen

  • Aryllia 8 juni 2011

    När du säger "outspädd jordgubbssaft", hur stark koncentration ska det vara egentligen? En del ska ju bara blandas ut med en del vatten, andra med nio.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.