Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napoleontårta

 
Skriv ut

Läcker smördegstårta att bjuda på vid festliga tillfällen. Napoleontårtan är fylld med äppelmos, marsánkräm och grädde och glaseras till sist med hallonglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

Tag ut två bottnar ur smärdegen, ca 22 cm i diameter. Lappa ihop degresterna till en tredje botten. Nagga bottnarna väl. Grädda dem på bakpappersklädd plåt i 200 grader i ca 15 minuter. Låt dem kallna. Blanda samman marsánkrämen enligt recept på förpackningen. Vispa grädden. Blanda ner ca 1 dl av den vispade grädden i marsánkrämen och rör massan slät. Bred ut äppelmoset på den understa bottnen. Bred därefter ut krämgrädden. Lägg på den lappade bottnen och stryk ut grädden på den. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut på den översta bottnen. Placera slutligen bottnen överst på tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.