En barnvänlig och god köttfärslimpa. Pimpad med skinka, ägg och härlig ost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna, skär bort kanterna och skär brödet i små bitar.
Skär osten och skinkan i små bitar. Hårdkoka 2 ägg.
- Lägg färsen i en skål, tillsätt 2 ägg, bröd, parmesanost, persilja, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord ugnsfast form. Fördela osten och skinkan i mitten på färsen.
- Lägg på de kokta äggen och forma färsen runtom fyllningen. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten.
Stek köttfärslimpan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i lökhalvor, vitlöksklyftor och peperoncino och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och peperoncinon upp och kastas.
- Tillsätt krossade tomater och salt. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter. Ta upp lökhalvorna och smaka av med salt.
- Servera köttfärslimpan med tomatsåsen, kokt ris eller potatis.
Publicerat den
18 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar