Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napolitansk köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En barnvänlig och god köttfärslimpa. Pimpad med skinka, ägg och härlig ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna, skär bort kanterna och skär brödet i små bitar. Skär osten och skinkan i små bitar. Hårdkoka 2 ägg.
  3. Lägg färsen i en skål, tillsätt 2 ägg, bröd, parmesanost, persilja, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord ugnsfast form. Fördela osten och skinkan i mitten på färsen.
  4. Lägg på de kokta äggen och forma färsen runtom fyllningen. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten. Stek köttfärslimpan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  5. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i lökhalvor, vitlöksklyftor och peperoncino och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och peperoncinon upp och kastas.
  6. Tillsätt krossade tomater och salt. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter. Ta upp lökhalvorna och smaka av med salt.
  7. Servera köttfärslimpan med tomatsåsen, kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.