Överraska gästerna med denna variationsrika, indonesiska specialitet. En lite annorlunda nasi goreng.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Håll det varmt.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och skölj vetegroddarna noga.
- Hetta upp oljan i en panna eller wokgryta och fräs lök och vitlök däri. Tillsätt paprika och vetegroddar och låt puttra ca 10 minuter. Håll det varmt.
- Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i resten av oljan. Smaksätt med salt, sambal oelek, soja, curry, paprikapulver och koriander. Blanda i grönsakerna, det varma riset och till sist räkorna. Rör om ordentligt.
- Skala och skiva bananerna. Stek dem i smör på mellanstark värme och blanda försiktigt ner dem i grytan utan att de mosas sönder. Servera genast.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag älskar den rätten
Ska det verkligen vara vetegroddar?... Det är ju som mjöl nästan...
Toppenrecept!!!
hej! skulle rekommendera att inte tillaga denna rätt, det var bland det äckligaste jag ätit. NÄSTAN SOM KATSPYA!!!