Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska gästerna med denna variationsrika, indonesiska specialitet. En lite annorlunda nasi goreng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Håll det varmt.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och skölj vetegroddarna noga.
  3. Hetta upp oljan i en panna eller wokgryta och fräs lök och vitlök däri. Tillsätt paprika och vetegroddar och låt puttra ca 10 minuter. Håll det varmt.
  4. Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i resten av oljan. Smaksätt med salt, sambal oelek, soja, curry, paprikapulver och koriander. Blanda i grönsakerna, det varma riset och till sist räkorna. Rör om ordentligt.
  5. Skala och skiva bananerna. Stek dem i smör på mellanstark värme och blanda försiktigt ner dem i grytan utan att de mosas sönder. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monicadanell 8 februari 2008

    jag älskar den rätten

  • petralin 10 februari 2008

    Ska det verkligen vara vetegroddar?... Det är ju som mjöl nästan...

  • miaapple 8 oktober 2012

    Toppenrecept!!!

  • alexander 20 februari 2024

    hej! skulle rekommendera att inte tillaga denna rätt, det var bland det äckligaste jag ätit. NÄSTAN SOM KATSPYA!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.