Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god variant. Antingen kör du som nedan eller blandar ner färdig kokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre grytbitar och blanda det med curryn och paprikapulvret i en skål . Spar lite till riset.
  2. Bryn det okokta riset med curry och paprikapulver i ca 1 minut .
  3. Bryn köttet i en stekpanna och vispa ur spadet med lite vatten och häll över riset. Skär kålen i mindre bitar och bryn den med löken så den får lite färg och häll över i grytan.
  4. Ha i lite soya och vitlök, salta och häll på 8 dl vatten (gärna upplöst med 1 hönsbuljongtärning) och låt koka i 18 minuter och ha i räkorna sista 2 minuterna. Servera med stekt ägg och ananas.
  5. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 19 oktober 2008

    Hej anders nu har vi ätit din nasi goreng jätte gott kommer att göra flera gånger tack för receptet det blir många poäng kram monica

  • miramamman 1 maj 2010

    Hej och tack för ett gott recept. Jag hade aldrig provat nasi goreng förut och blev glatt överraskad. kommer att göra den fler gånger. dock hade jag in paprika och serverade utan ananas och ägg. Men det hade nog blivit ändå bättre med dom tillbehöver

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.