Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nasi goreng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Omtyckt av både vuxna och barn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljong och salt. Tillsätt ris. Sänk värmen och koka under lock i 20 minuter tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
  2. Skär kasslern i strimlor. Hacka löken. Strimla vitkålen och paprikan. Bryn lök och vitkål i en gryta i smör tillsammans med curry. Låt det bli mjukt under lock, ca 10 minuter. Smaksätt med salt, paprikapulver och soja.
  3. Bryn kassler och paprika. Pressa över vitlöken. Blanda grönsaker och kassler i det varma riset. Vispa samman ägg. vatten och salt. Stek äggsmeten i smör på svag värme. Rulla ihop och skär den i bitar.
  4. Servera risblandningen på uppläggningfat. Garnera med omelettbitar, skalade räkor och jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.