Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nasi goreng - en LCHF-variant

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel rätt som smakar underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor (ca 1 x 2 cm) och bryn tillsammans med curryn i smör. Efterstek under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Finstrimla vitkål och gul lök. Lägg i grytan med köttet. Tillsätt 2 dl vatten och sjud i ca 10 minuter under lock.
  3. Rör ihop ingredienserna till kryddblandningen och häll i grytan. Tillsätt eventuell mer vatten (vattnet ska nätt och jämnt täcka botten av tillagningskärlet). Låt grytan småputtra under lock tills kålen och löken mjuknat, ca 20-30 minuter.
  4. Servera med en klick fet crème fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 27 september 2010

    Tack för ett jättegott recept, är nybörjare på lchf men det kändes helt rätt och lagom fett. toppen rätt nu i höst när vitkålen är så billig. Jag använde färsk skinka.

  • mat-ilda 28 februari 2011

    Smaskigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.