Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattabröd från Småland

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott bröd till frukost eller buffén.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, sirap, kryddor och nästan allt mjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och forma till limpor.Lägg dem på plåt och pensla med lite smält smör längs sidorna så att de inte jäser ihop. Låt dessa jäsa 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader ca 25 minuter. Stäng av ugnen, men låt bröden stå kvar i eftervärmen utan att öppna luckan i 8-9 timmar eller helst över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.