Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjäst filbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Drömmer du om nybakat frukostbröd? Baka då detta goda kalljästa bröd. Sätt in degen i kylen på kvällen så behöver du bara brädda brödet morgonen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Smula ner jästen i en bunke. Häll i filmjölk och vatten och rör ut jästen. Rör försiktigt ner salt, fullkornsvetemjöl och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen 6-7 minuter.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut dem på bakbordet, de ska vara lika breda som brödformarna.
  4. Rulla ihop degplattorna till två limpor. Smöra och mjöla formarna och lägg i deglimporna.
  5. Ställ in formarna i kylen och låt deglimporna jäsa över natten.
  6. Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Brödet är klart när det låter ihåligt då du knackar på det.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Robjoo 8 oktober 2008

    Här kommer en liten bild till brödet...Gott med nybakat bröd till frukost.

  • razzbrown 18 augusti 2009

    very good, make it all the time

  • LEDIVO 11 oktober 2009

    Idag hade vi detta bröd till frukost och fem blev betyget. Vetemjölsbröd, som ändå är matigt p g a att nästan hälften av det är fullkornsvetemjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.