Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjästa baguetter med yoghurt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller i ca 8 timmar.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Knåda ihop degen på mjölat arbetsbänk. Skär 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 15 minuter. Pensla längderna med smör&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och flingsalt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.