Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.
Instruktioner
- Dag 1:
Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller i ca 8 timmar.
- Dag 2:
Sätt ugnen på 250 grader.
- Knåda ihop degen på mjölat arbetsbänk. Skär 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 15 minuter. Pensla längderna med smör&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
Publicerat den
15 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar