Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjästa frukostfrallor med dinkel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frukostfrallor är som allra godast nygräddade. Njut dem med en god, smakrik ost och lite söt marmelad på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör&rapsolja, salt, mjölet och hälften av den rivna osten. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt ca 8 timmar eller över natten.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.