Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjästa morotsbullar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftiga morotsbröd som jäser över natten och gräddas på morgonen blir en ljuvlig frukost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. På kvällen: Smält smöret och låt det kallna. Finriv morötterna. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den kalla mjölken. Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta degen lätt. Täck bunken med plastfolie och ställ den i kylskåpet över vatten.
  2. På morgonen: Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till ca 10 små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med kallt vatten och strö på vetekli.
  3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.