Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattlig dinkelciabatta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nybakade ciabatta passar perfekt att göra matiga mackor av. 284 kalorier per bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, salt, honung och mjöl. Rör ordentligt med en träslev till en smidig, ganska lös deg. Sätt degen, övertäckt med plastfolie i kylskåpet över natten eller ca 8 timmar.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, bearbeta den så lite som möjligt med lätt mjölade händer. Forma den till en rektangelformad platta ca 2 cm tjock och dela den med en brödskrapa eller kniv i 6 bitar.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta försiktigt ut till 6 bröd med lätt mjölade händer. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt bröden jäsa medan ugnen blir varm, ca 15 minuter. Grädda bröden ca 25 minuter eller tills de fått fin färg.

Kommentarer (1)

  • anni4 11 maj 2010

    Mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.