Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Visst ser den god ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 175 - 150º.
  2. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter) eller i 8 portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  4. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Portionsformarna i mitten i 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  5. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.