En kakpaj med både frukt och bär. En klick lättvispad grädde eller vaniljsås till är förstås alltid gott
Instruktioner
- Ugn 200°
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.
- Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin-, strösocker och kardemumma.
Häll sockerblandningen och fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.
- Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.
- Lycka till!
Publicerat den
9 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har Bakat denna kaka! Den gjorde succé! Använde Frysta Hallon, som sjönk ner i kakan, så det blev trevliga hål1Serverade med Laktosfri Vispad Grädde! Mycket enkel att göra, Ser avancerad ut! Tack Ros, för Receptet! Hälsn. Niccy