Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarin- och hallonkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En kakpaj med både frukt och bär. En klick lättvispad grädde eller vaniljsås till är förstås alltid gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.
  4. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin-, strösocker och kardemumma. Häll sockerblandningen och fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.
  5. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Niccy 28 augusti 2010

    Har Bakat denna kaka! Den gjorde succé! Använde Frysta Hallon, som sjönk ner i kakan, så det blev trevliga hål1Serverade med Laktosfri Vispad Grädde! Mycket enkel att göra, Ser avancerad ut! Tack Ros, för Receptet! Hälsn. Niccy

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.