Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektaringlasspinne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Nektariner är så goda att äta som de är, att man ofta glömmer att använda dem i desserter och bakning. I den här snabbgjorda glass parfaiten kommer de verkligen till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur nektarinerna och mixa fruktköttet fint i en matberedare eller med mixerstav. Rör ner vaniljsockret.
  2. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en annan bunke. Vänd ner nektarinmoset i vispgrädden. Vänd sedan ner äggsmeten. Häll smeten i 10 små glas, gärna av plast. Stick ner en glasspinne i mitten av varje och frys minst tre timmar.
  3. Lossa glassarna genom att doppa glaset i hett vatten cirka 10 sekunder. Låt tina 10-15 minuter före servering.

Kommentarer (1)

  • BirgitN 21 juni 2009

    Jag är vanligtvis inte speciellt förtjust i "frukt-glass", men denna var riktigt god med sin "friska" smak! Gjorde den i en stor form och garnerade med några färska nektarinklyftor. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.