Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarinkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Fick detta recept av en arbetskamrat, har inte hunnit gjort den själv än men enligt henne är den god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät efter varje.
  3. Sikta ner mjölet, bakpulvret och den malda kanelen. Rör varsamt smeten slät och bre ut den jämt i kakformen.
  4. Riv mandelmassan och tillsätt vattnet lite i taget under omrörning till slät konsistens. Klicka ut massan jämt över smeten.
  5. Dela, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Tryck ner dem lätt i smeten. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Stöt den hela kanelen fint och strö över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.