Fick detta recept av en arbetskamrat, har inte hunnit gjort den själv än men enligt henne är den god
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät efter varje.
- Sikta ner mjölet, bakpulvret och den malda kanelen. Rör varsamt smeten slät och bre ut den jämt i kakformen.
- Riv mandelmassan och tillsätt vattnet lite i taget under omrörning till slät konsistens. Klicka ut massan jämt över smeten.
- Dela, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Tryck ner dem lätt i smeten. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Stöt den hela kanelen fint och strö över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar