Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarinpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vem kunde tänka sej att nektariner skulle vara så goda i paj?

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Använd färdig köpt smördeg eller gör den själv. Lägg vetemjöl och socker i en skål 2. Arbeta in fettet till en grynig massa. 3. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Alt. använd matberedare. Låt degen vila kallt i minst 1 timme. 4. Kavla ut degen och klä en pajform, ca. 24 cm i diameter. Pensja med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel och förgrädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter 5. Riv mandelmassan. Blanda i ägg, creame fraishen och skalet av en apelsin (tvättad). 6. Skölj nektarinerna noga och torka dem. 7. Dela dem genom att skära mitt itu mot kärnan. Vrid halvorna från varandra. Peta loss kärnan. 8. Dela nektarinerna i tunna skivor/klyftor. 9. Häll äggsmeten i pajskalet. Lägg på nektarinskivorna tätt. 10. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Täck ev. janterna med aluminiumfolie om de får mycke färg. 11. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt ev lite vatten. Skeda marmeladen över den färrdiggräddade pajen. Låt svalna något. Serveras jummen.
  2. Serveringsförslag Mjukrörd vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.