När det är säsong för nektariner kan man gott passa på att frossa på den saftiga frukten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med pajdegen.
Lägg mjöl och matfettet skuret i mindre bitar i en matberedare eller bunke.
Tillsätt socker och hacka samman allt till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter.
- Klä en pajform ca 28 cm i diameter med degen.
Nagga bottnen lätt.
Fäst en aluminiumfolieremsa längs kanten, så att degen inte glider ner under gräddningen.
- Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
- Gör fyllningen:
Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor.
Fördela klyftorna i pajskalet.
- Separera äggulorna från vitorna.
Rör samman äggulor mjöl råsocker och crème fraiche.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ned det i crème fraicheblandningen.
- Bred ut fyllningen över frukten.
Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
Låt den svalna.
Publicerat den
18 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar