Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarinpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

När det är säsong för nektariner kan man gott passa på att frossa på den saftiga frukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med pajdegen. Lägg mjöl och matfettet skuret i mindre bitar i en matberedare eller bunke. Tillsätt socker och hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Klä en pajform ca 28 cm i diameter med degen. Nagga bottnen lätt. Fäst en aluminiumfolieremsa längs kanten, så att degen inte glider ner under gräddningen.
  4. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  5. Gör fyllningen: Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Fördela klyftorna i pajskalet.
  6. Separera äggulorna från vitorna. Rör samman äggulor mjöl råsocker och crème fraiche.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned det i crème fraicheblandningen.
  8. Bred ut fyllningen över frukten. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.