Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarinpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott med variation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman smör, vetemjöl, havregryn och socker.
  3. Tryck ut degen i ett pajskal ca 22 cm i diameter. Förgrädda skalet i 10 minuter och låt svalna. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i pajskalet. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor, tryck ner dem i smeten och strö över mandel.
  5. Grädda klart i nedre delen av ugnen 35-40 minuter tills den fått fin färg. Garnera med röda vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.