Mandelmassan rivs och rörs samman med smöret till en slät kräm.
Tillsätt ett ägg i taget och till sist citronskalet.
Lägg smeten i folieformar och grädda i ca 10-15 min, 175 grader, låt svalna.
Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull. Värm upp för att tjockna, ej koka.
Låt kallna i ett vattenbad och bred krämen över bakelsen. (Går nu utmärkt att frysa om man vill )
Garnera med vispad grädde och valfri frukt eller bär.
Passade mig som inte är så duktig på bakverk. Väldigt enkla och goda. Hade blåbär och delade physalis på toppen. Gjorde 12st på en sats och hälften frös jag in. Det kommer att bli repris på dessa :)
Tack för receptet och full pott!
Passade mig som inte är så duktig på bakverk. Väldigt enkla och goda. Hade blåbär och delade physalis på toppen. Gjorde 12st på en sats och hälften frös jag in. Det kommer att bli repris på dessa :) Tack för receptet och full pott!