Man behöver inte bo i de amerikanska sydstaterna för att tycka om gumbo. Denna mustiga gryta innehåller grönsaker och krabba.
Instruktioner
- Skala och skär löken i 2½ cm stora tärningar. Skala och pressa vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekgryta eller kastrull. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan under omrörning på svag värme, ca 7 minuter. Skölj och skiva sellerin fint. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg selleri och paprika i grytan och låt det fräsa med ytterligare 5 minuter.
- Rör ner tomaterna med spad, oregano, chilisås och svartpeppar. Ge grytan ett uppkok. Sänk värmen till lägsta nivå. Låt okran rinna av i en nätsil, skär den i mindre bitar och tillsätt den. Lägg på lock och sjud 10 minuter på svag värme. Tillsätt krabbkött och majskorn samt smaksätt med gumbo filékrydda och ev. salt. Låt sjuda ytterligare 4 minuter. Smaka av. Servera genast.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar