Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New Orleans gumbo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man behöver inte bo i de amerikanska sydstaterna för att tycka om gumbo. Denna mustiga gryta innehåller grönsaker och krabba.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i 2½ cm stora tärningar. Skala och pressa vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekgryta eller kastrull. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan under omrörning på svag värme, ca 7 minuter. Skölj och skiva sellerin fint. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg selleri och paprika i grytan och låt det fräsa med ytterligare 5 minuter.
  2. Rör ner tomaterna med spad, oregano, chilisås och svartpeppar. Ge grytan ett uppkok. Sänk värmen till lägsta nivå. Låt okran rinna av i en nätsil, skär den i mindre bitar och tillsätt den. Lägg på lock och sjud 10 minuter på svag värme. Tillsätt krabbkött och majskorn samt smaksätt med gumbo filékrydda och ev. salt. Låt sjuda ytterligare 4 minuter. Smaka av. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.