- Serverar: 2 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Enkelt och gott halvgrovt matbröd med knaprig skorpa!
Instruktioner
- Smula jästen i vattnet och blanda i resten av ingredienserna.
Arbeta degen ordentligt (i maskin ca 15 minuter).
Låt degen ligga kvar i bunken och täck med plastfilm.
Låt jäsa i 2 timmar.
- Ta upp degen och dela den i två delar. Rulla till limpor och lägg dem i varsin brödform, ca 1.5 liter (om du är osäker på om brödet kanske fastnar smöra och bröa formen med rågmjöl).
Låt jäsa i ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250º (eller det varmaste du kan),p ensla försiktigt bröden med vatten och strö över havssalt.
Sätt in dem i mitten av ugnen och spruta in ganska mycket vatten med en blomspruta. Stäng ugnsluckan fort och sänk värmen till 200-225º.
- Grädda i ca 30 minuter.
Ta dem sedan ut ur formarna och sätt in dom upp och ner i ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej.. rågsurdegen? har du recept på det med? *osäker bagare*
Mitt bröd vart väldigt salt, skall prova det med mindre salt vid tillfälle men just i orginalutförandet vart det inte omtyckt tyvär.
Tycker att brödet blev väldigt salt och väldigt kompakt. Ska prova med mindre rågmjöl och mer vetemjöl nästa gång.