Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New York cheesecake

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Aldrig fel med en cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Krossa kexen, antingen i matberedare eller med händerna. Blanda smulorna med socker och smält smör. Tryck ut blandningen i botten av en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllning: Använd matberedare eller elvisp och blanda samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker. Häll fyllningen i bakformen.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Låt kakan svalna ca 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  4. Topping: Rör samman toppingen och bred den över. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt svalna och ställt kallt minst en timme.
  5. Serveras som den är eller med lite rivet limeskal över. Ibland kan man även få en sådan här kaka serverad med jordgubbssylt

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kittypie 7 december 2008

    Gott! jag har ätit en grymt god cheesecake i new york, hoppas den här blir lika god. Något som är gott att ha på är jordgubbssås som man gör såhär: frys ner jordgubbar, tina upp dom och mixa/elvispa lätt så att det blir mer som en sås. sockra efter behag. Blir jättegott och det är nyttigare än sylt då man inte behöver så mycket socker.

  • didi74 11 maj 2009

    Gjorde denna i helgen och bjöd på. Följde receptet, och den blev väldigt lös. Lite osäker på om det var en cheesekace som skulle vara i frysen. Men, smaken var ju himla god, men den var kladdig..

  • aminaab 31 maj 2011

    Godaste cheesecaken som finns! Min blir perfekt, alla hemma älskar den!

  • didi74 8 januari 2012

    Jag har fått denna lös några gånger.. Tror att det beror på att jag använt mig av lightprodukter.. Ska idag göra dem igen,, fyller år i morgon.. Och jag älskar cheesecake.. Och denna är mycket god!!! Men,, till skillnad från förra gången,, skall jag använda mig av vanlig creme fraice istället :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.