Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Niagarasallad - ansjovissallad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Komplement till buffé-, smörgås- och julbord. Ett sommaralternativ till Janssons frestelse för de som älskar ansjovis i alla former. Valet av fetthalt på majonnäs och crème fraiche är högst personligt – jag kör LCHF = fetast möjliga. För att få salladen strikt LCHF, byter jag ut potatisen mot förvälld och tärnad persiljerot. Görs salladen på hemgjord majonnäs (som kan vara lösare än den köpta), tål salladen oftast inte ansjovisspad som smakförstärkare. Den kan bli väldigt rinnig. Likaså blir den rinnig av lätt-crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen och potatisen och låt svalna.
  2. Hacka löken och kör den i mikron på full effekt i 90 sekunder för att förvälla den en aning. Det går att använda rå lök också, men en stund i mikron gör att känsliga magar klarar löken.
  3. Häll av spadet från en burk ansjovis (sparas till senare), hacka filéerna i 5 x 5 mm stora bitar.
  4. Tärna ägg och kokt potatis till 5 x 5 x 5 mm.
  5. Rör samman majonnäs och Crème Fraîche, rör i de andra ingredienserna (ta potatisen sist) och låt blandningen vila i kyl i 30 minuter för att "sätta sig".
  6. Rör om efter 30 minuter och smaka av. Är den för tam? Häll då i hälften av spadet och smaka av. Är den fortfarande för tam? Öppna en burk ansjovis till, hacka som tidigare och blanda i. Det är högst personligt hur stark ansjovissmaken skall vara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.