Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nicolines chokladcookies

 
Skriv ut

Min dotter kom igår med detta receptet och ville jag skulle baka dessa kakor. Hon hade blivit bjuden på dom av sin arbetskamrat Line och blev stormförtjust i dom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och nötterna grovt. Blanda smör, florsocker, råsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en mördeg. Arbeta snabbt in chokladen och nötterna i degen.
  2. Dela degen i 2-3 delar och rulla ut dem till längder, tjocklek ungefär som en 5-krona. Plasta in längderna och lägg i frysen minst 1 timma.
  3. Skär sedan rullarna i tunna skivor ½ - 1 cm.
  4. Grädda på bakpappersklädd plåt på 170°C i 12-14 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.