Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas italienska köttbullar

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar det här receptet

Ingredienser

Instruktioner

  1. KÖTTBULLARNA: Lägg alltsammans i en skål och blanda ordentligt med händerna innan du rullar den till små bullar. Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar.
  2. TOMATSÅSEN: Lägg lök, vitlök och oregano i matberedaren och kör till en smet. Värm smör och olja i en stor vid kastrull, skrapa ner blandningen i kastrullen, lägg på lock och fräs på svag värme ca 10 min. Se till att blandningen inte fastnar i botten, den ska bara bli mjuk.
  3. Tillsätt de passerade tomaterna och fyll en burk till tre fjärdedelar med kallt vatten. Tillsätt det tillsammans med en nypa socker och lite salt och peppar och koka i 10 min. Tomatsåsen verkar tunn vid det här stadiet, men oroa dig inte gör det, den tjocknar senare.
  4. Rör i mjölken och lägg i köttbullarna en efter en. Rör inte om förrän köttbullarna har förändrats från rosa till bruna, för du vill ju inte ha sönder dem. Koka i 20 min, med locket på glänt. Mot slutet av koktiden kontrollerar du kryddningen, du kanske vill ha lite mer salt och ta ett par tag till med pepparkvarnen.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • eva_jonte 13 april 2008

    mkt gott!!! hade glömt bort detta recept (fy fy fy) men ska göra det i veckan! hoppas det är ok att jag lägger ut en bild på receptet?

  • Bumbis 6 juli 2010

    Köttbullarna var väldigt goda men jag gjorde en annan sås.

  • fivexj 23 september 2010

    Super duper gott! Hela familjen gillade detta. Jag bytte ut parmesan osten mot lagrad ost istället & det funkade okså bra. Tack för ett kanon recept, detta kommer jag att laga många gånger till.

  • Lotta9529 1 april 2011

    Kan man frysa den här rätten när den är klar? Vi ska ha en stor fest och jag måste göra massor, nå´n som vet?

  • mammis 1 april 2011

    Absolut, visst kan man frysa denna rätten

  • MorViking 15 september 2011

    jag lade köttbullarna i en ugnsform och hällde såsen över och skjuss in i ugnen, smidigt och gott.

  • jas65 27 september 2011

    Detta recept är fel. En tomatsås skall kokas 2-3 timmar för att bli god inte 10 minuter.

  • mammis 27 september 2011

    Tur att jag har läsglasögon..för när jag läste receptet så ska tomatsåsen koka 40 minuter..Läs på innan du klagar.. MVH..Camilla

  • Mistys 27 september 2012

    Mycket gott ...kommer att bli en ny rätt här hemma som vi kommer att återkomma till. Tillsatte en buljongtärning och lagerblad i tomatsåsen också för lite mustigare smak. Klar 5 av oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.